Thailänsk Alaskan med grönsaker

Uppdaterar bloggen med en rätt jag lagade i gårkväll, men hade ingen dator tillgänglig :)

Det var framförallt en rensning av vad jag hade i frysen sådär dagen innan löning hehe.


Ingridienser;

Alaska Pollock. Frysta fileér, 4 st.
Thai Wok grönsaker.
Oliv olja. ca 2msk.
Sweet Chili sås, ginger. ca 1msk.
Vitpeppar.
Citronsaft. ca 1tsk.
Soja, svamp. ca 2tsk.
Thailändsk fisksås. 4-5 droppar.
Lime blad. 1 kryddmått.




Tillaga:

Börja med att ta fram fisken ur frysen :)
Jag gör sedan marinaden, och låter fisken tina i den! Ger bra smak...

Blanda ihop Olja, sweet ginger sås, fisksåsen, citron och sojan. Krydda sedan med en nypa vitpeppar.
Lägg ner fisken i en fryspåse och häll i marinaden.
Har du tid att vänta 3-4 timmar, låt den ligga och tina i rumstemp.
Har du lite stressigt, lägg fisken och påsen i ljummet vatten så är den "redo" på en 15-20 minuter.

Nu är det bara att börja!
Jag brukar steka upp grönisarna först, då jag tycker de blir bättre om de får sitta och "vänta" lite innan man serverar... tar upp lite smak, svalnar lite och får lite krispighet. Stek dem i lite olja tills de känns redo, 10 min ca.
Lägg dem i en skål med lock, och sen steker du på Fisken i samma panna, då får den en frisk smak från de vätskor som grönisarna lämnat efter sig!
Fisken stekes ca 3-4 minuter per sida. Den kommer få en brunaktig färg, ungefär som på bilden nedan.
När du flippat över fisken och börjar andra sidans stekning, så putta över en liten nypa Lime-blad över fisken.
Det gör den riktigt vacken, och friskare i smaken! (Du kan med fördel även blanda in lite oregano, för en liten kick i smaken).

Serveringsförslag;
Jag serverade som den var, en filé och en dutt grönisar... sen valde jag att ha lite sås i en separat skål, för att det skull se lite flott ut :) Såsen var Sweet ginger såsen jag hade i marinaden, och den funkade kanonbra till!
Har du tid/lust så är ju en remouladsås underbar till denna rätt också!



Summering;
Pris; Ganska billig, ca 15kr per portion
Svårighetsgrad; Jättelätt! Fisken är tacksam att tillaga och nästan omöjlig att "sabba" :)
Smak; Frisk, fräsh smak på fisken och likaså på grönisarna. Inte så kryddig rätt, så såsens "kick" är välkommen.
Rött vin rekomenderas, alternativt en beskare måltidsdryck.

Kommentarer
Postat av: lillasyster-vän

Fortsätt med den här matbloggen, du gör det BRA! Och då är jag ändå vego. :)

2011-01-27 @ 00:14:44
Postat av: john

Tackar så mycket :D



Har funderat på att styra i ordning ett par vegetariska rätter också, lagar ganska mycket sådant faktiskt.

Har en bra idé på Fyllda Corn Filéer som jag ska testa :)

2011-01-27 @ 09:48:34
URL: http://nylagat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0