Thai inspirerad kyckling med glasnudlar
Har varit lite dålig på att skriva, haft massa annat för mig som tagit tid.
Tänkte skriva om det jag lagade igår kväll nu, en hoppajox-gryta med kyckling som jag tillagat med thai-influenser.
Jag kommer lägga upp en bild på mitt resultat senare, då jag glömde minneskortet till kameran hemma hehe.
Detta recept är influerat av Santa Marias sortiment, jag älskar deras kryddor och såser :)
Receptet är för 4 personer.
Ingridienser;
Kyclingfilé Jag tog 5 st normalstora filéer.
Olivolja
Kokosmjölk. en konservburk, jag körde Icas egna, den tycker jag är kanon!
Soja. behövs bara en matsked
Minimajs. 5-6 stycken.
Sötsur sås. 2 matskedar. Santa Marias Sweet Chili Ginger valde jag.
Glasnudlar. En förpackning för 4 personer, Santa Marias tycker jag bäst om, finns överallt!
Kryddor. Jag använde Santa Marias Veggir Wok Spicemix, underbar i detta recept.
Kycklingfond. ca 2 matskedar
Mozarella ost. Bara en liten bit behövs.
Salt
Vitpeppar
Lingonsylt. Gärna rårörda lingon!



Tillaga;
Börja med att göra i ordning "grytbasen".
Öppna upp konservburken med Kokosmjölk, det är steg 1.
Se till så att den är rinnig... nästan alltid så är det ett tjockt lager längst upp, och nästan vatten i botten, så den behövs skakar rejält! Dock så brukar den ändå vara "knas", så jag brukar hiva ner allt i en förslutningsbar låda (t.ex. matlåda) och skaka allt där... perfekt att blanda resten i också!
När du skakat kokosmjölken så att den inte är klumpig, häll ner; Kycklingfond, soja, och sötsur sås.
Rör om grytbasen, och krydda med ett par nypor vitpeppar.
Skär/Klipp kycklingen i lagom stora bitar, en file blir ca 5-6 bitar.
Stek kycklingen i en ljup stekpanna/trotörpanna i lite olivolja, och fräs sedan på Thai-Kryddorna.
Börja ungefär nu att koka upp vatten för nudlarna.
När kycklingen har fått bli "lagom" stekt, altså inte är rosa på insidan (Testa sticka kniven i en bit och kika) så är det dags för såsbasen. Ös på den, och sänk värmen på spisen så den bara ska stå och sjuda.
I detta skede slänger du också i minimajsen så den får koka lite lätt med grytan.
Grytan kan stå från 5-6 minuter ända upp till en kvart, det ger den bara mer smak så nu ska du göra i ordning nudlarna.
De ska INTE koka!!!!
Koka upp vattnet med en nypa salt, sen när det kokar så tar du kastrullen av plattan, och lägger i nudlarna.
Låt de ligga där i 3-4 minuter under lock, sedan rinner du av dem i durkslag, och sköler dem med kallt vatten.
Nudlarna ska vara kalla när de serveras!
Serveringsförslag:
Jag la upp nudlarna som de var, och östa upp grytan vid sidanom... dock så la jag lite sky över nudlarna för att de dem en färgklick, men låt lite av nudlarna synas. De är ganska vackra och ser spännande (lite läskiga) ut hehe.
Servera med en klick lingonsylt, och lite Mozarella ost, så har du en kanongod rätt.
Den kan dock se lite tråkig ut, och typ bara mörka färger, så du får gärla lägga till någon salladsplätt för färgens skull. Jag hade dock glömt att köpa sallad, så min såg lite trist ut ;)

Summering;
Pris; Ganska medel, ca 40kr per portion
Svårighetsgrad; Inte speciellt svår, tar lite tid att preppa, och att få till kokosmjölken bara :D
Smak; Grymt god, ganska neutral smak. Funkar jättebra med Öl som dryck till! Alternativ en "mörkare" lite beskare måltidsdryck.
Tips, som jag lärt mig från Thailand. Man kan steka kycklingen i kokosmjölk (speciellt fettet som ligger överst i burken), så slipper man olivolja.
Det lät som en bra idé!
Får jag testa nästan gång :D
skulle vilja prova detta men vågar inte. ;)
Hej Annica.
Jag tycker absolut att du ska våga :D
Det är kanonenkelt att laga.. sätt undan typ en 15-20 min bara så är det inga bekymmer. Smaken är inte speciellt "farlig" heller, så har man yngre barn behöver man inte vara orolig, det funkar i deras munnar också! (Generellt sätt, alla barn är ju olika).
Är det något du funderar på eller som var oklart är det bara fråga så svarar jag efter bästa förmåga :D
Bra sida du har! Jag har kollat igenom några av dina andra blogginlägg och jag diggar vad jag ser :).